Romanttista tekemistä Porvoo

Vanhan kaupungin lisäksi Porvoosta tulevat mieleen jokilaaksot ja maalaismaisema. Ja rauhallisen leppoisa meininki. Siitä kaupunki on ylpeä. Kerkkoon kylä on yksi paikka, jossa voi rauhoittua ja päästä mukavasti vanhan ajan tunnelmaan. Se sijaitsee kauniissa, maisemallisesti arvokkaassa Porvoonjoen jokilaaksossa ja kylän pihapiirit rakentuvat useista rakennuksista. Nyt tiiviiseen kylämaisemaan on tullut tarjolle uusia tontteja ja niille rakentamista ohjataan, jotta ainutlaatuinen, perinteikäs miljöö säilyy. Ajatuksena on, että useimmille tonteista voisi rakennuttaa uuden päärakennuksen lisäksi esimerkiksi oman pihasaunan tai -verstaan.

Ihan kuin ennenkin on tehty. Porvoossa on tekemistä ja upeita maisemia kaikenlaisille liikkujille maalla ja merellä. Esimerkiksi Länsi-Haikkoo on kumpuileva, kylämäinen asuinalue, jonka metsissä on mittava ulkoilureittiverkosto. Komeat harjanteet, nevat ja saniaiskorvet ovat tunnelmallista maisemaa, joiden läpi voi vaikka pyöräillä merenrantaan, Haikon kartanoon tai 7 kilometrin päähän vanhaan kaupunkiin.

Porvoo on pyöräilymyönteinen kaupunki ja se pyrkii edistämään muitakin kestäviä liikkumismuotoja. Porvoopodista voit kuunnella porvoolaisen sarjakuvataiteilija Pertti Jarlan haastattelun. Fingerporin piirtäjä on taiteillut myös opastavat liikennemerkit Porvoon pyöräilyreiteille. Tietoa meistä. Lisää teemoja. Koti Porvoosta — viisi aluetta, joissa lapsiperheen unelma on totta 1 0. Koti Porvoosta — viisi aluetta, joissa lapsiperheen unelma on totta. Omakotitalo Porvoosta on monen lapsiperheen haave. Esittelemme viisi aluetta ja viisi syytä, miten perhe-elämä muuttuisi paremmaksi Porvoossa.

Runsaasti tilaa perheelle Kuuden lapsen perheen äiti ja sisustussuunnittelija Sanna Piitulainen asuu Toukovuoressa, muutama kilometri Porvoon keskustasta kaakkoon. Toukovuoreen rakennetaan koteja 1 asukkaalle kestävän kehityksen periaatteilla. Kevätlaakso on uusi, energiatehokkaan pientaloasutuksen alue.

PORVOO PALOAUTO PARAATI 19.08.2017, PORVOO FINLAND FIRETRUCK PARADE 19-08-2017

Myös läheinen jokiranta kahviloineen ja veneineen on suosittu vierailukohde. Vanhan Porvoon lisäksi kaupungissa on runsaasti muuta nähtävää, ja Porvoon ostoskadut, saaristo ja lukuisat ulkoilumahdollisuudet tarjoavat monipuolista tekemistä niin matkailijoille kuin paikallisillekin.

Monet matkailjat vierailevat Porvoossa kerran kesässä, mutta kaupunki kannattaa kokea myös muina vuodenaikoina. Historiallisista kohteista kiinnostuneelle riittää ihmeteltävää kauniissa vanhassakaupungissa sekä seudun lukuisissa kirkoissa, kappeleissa ja museoissa. Jos haluaa arjen luksusta, voi jokivarren kahviloissa ja ravintoloissa nautittuaan lähteä kartanolomalle. Noin 50 asukkaan Porvoo sijaitsee Etelä-Suomessa, Helsingin koillispuolella.

Rakkautta vain! Majoituspaikkoja, joita suositellaan romanttisuudestaan.

Porvooseen matkustetaan tavallisesti lyhyelle, yhden tai useamman päivän mittaiselle kaupunkilomalle nauttimaan rennosta tunnelmasta ja kauniista ympäristöstä. Kohde sopii mainiosti kaupunkilomailijalle, mutta myös aktiivimatkailijalle. Tekemistä riittää koko perheelle, joten myös lapset kannattaa ottaa mukaan seikkailemaan Porvooseen.

Saaristokaupungin sympaattinen Vanha Porvoo on suosituin matkakohde, ja useimmat matkailijat vierailevat ainakin Porvoon paahtimon kahvilassa ja Brunbergin suklaatehtaan myymälässä. Myös Kokonniemen hiihtokeskus houkuttaa kävijöitä niin kesällä kuin talvellakin, ja kaupungin edustalla avautuva saaristo tarjoaa merielämyksiä. Porvoon seutua on asutettu luvulta. Saksasta keskiajalla tulleet Hansa-kauppiaat tekivät kaupungista kansainvälisen kauppapaikan, ja asutus kehittyi vanhan kaupungin kirkon ympärille. Vuoden mustana yönä suurin osa kaupungista tuhoutui suuressa tulipalossa. Porvoo sijaitsee mainioiden kulkuyhteyksien äärellä, ja sinne voi matkustaa helposti bussilla tai omalla autolla.

Bussivuoroja on runsaasti, ja esimerkiksi Helsingistä Porvooseen pääsee esimerkiksi Matkahuollon ja Onnibusin vuoroilla parhaimmillaan useita kertoja tunnissa.


  • Porvoon todellinen Helmi – onko tässä vanhan kaupungin ihanin teehuone??
  • Uleåborg yöelämä.
  • Vanhankaupungin tunnelma on ainutlaatuinen!
  • intiimi Jyväskylä Suomi.
  • naiset Helsinki.
  • seksikauppa Karins Suomi.

Porvoon linja-autoasema sijaitsee aivan torin ja keskustan tuntumassa, lyhyen kävelymatkan päässä Vanhasta Porvoosta. Erityisesti kesäkuukausille keskittyneen matkailijavirran vuoksi Porvoossa on hyvä majoitustarjonta, ja kaupungissa voikin majoittua niin suloisissa putiikkihotelleissa, perustasoisissa ketjuhotelleissa sekä tunnelmallisissa mökeissä maalla ja saaristossa. Kaupungissa on myös leirintäalueita ja kotimajoituspalveluja. Porvoon keskustassa on helppo liikkua jalan, sillä kohteet ja nähtävyydet sijaitsevat lähellä toisiaan.

Porvoon paikallisliikenteen bussit liikennöivät kaupungissa kattavasti. Kaupungissa on useita ilmaisia parkkipaikkoja, joten omalla autolla liikkuminen ja sen pysäköiminen on varsin vaivatonta.

Nähtävää ja koettavaa Porvoo

Porvoo on myös mainio pyöräilykaupunki, joten siihen kannattaa tutustua myös pyörän selästä käsin. Vanha Porvoo on erityisen suosittu kesäisin, kun matkailijat saapuvat tunnelmalliselle puutaloalueelle. Noin rakennuksesta koostuva Vanha Porvoo on yksi Suomen kuudesta keskiaikaisesta kaupungista, sillä Porvoo saavutti kaupungin aseman jo vuonna Vanhassa Porvoossa on asuinrakennusta ja loput ovat ulko- ja talousrakennuksia.

Monien ihastelema vanha kaupunginosa on noin asukkaan koti. Porvoonjoen rannalla sijaitsevat punaiset ranta-aitat ovat tunnettu nähtävyys, joita kannattaa ihastella joen toiselta puolelta käsin. Punamultamaalilla maalatut aitat ovat saaneet punaisen värinsä jo luvulla, ja ovat siitä lähtien tuoneet merkittävästi väriä Porvoon jokirantaan.

Kylpylähoidot | Hotelli Haikon Kartano & Spa

Ranta-aitoissa toimii nykyisin muun muassa kesäravintoloita, mutta osa aitoista on myös yksityisten asuinkäytössä. Vanhan Porvoon pohjoispuolella sijaitsee Iso Linnanmäki, joka on yksi Suomen suurimpia muinaislinnoituksia. Vieressä sijaitsevalla Pikku Linnanmäellä on rautakautinen kalmisto, joten Porvoossa kannattaa tehdä myös retki muinaishistoriaan. Vanhankaupungin ytimessä sijaitseva Porvoon tuomiokirkko on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä.

Sen tapahtumarikas historia juontaa juurensa luvun vaihteesta. Yksi merkittävimmistä vaiheista on vuonna kirkossa pidetyt Porvoon valtiopäivät, joista käynnistyi Suomen autonomian aika. Vuosisatojen saatossa kaunis kirkko on palanut viisi kertaa, ja tuoreena muistissa olevan, vuoden palon jälkeen kirkko otettiin uudelleen käyttöön Myös vanhankaupungin Pikkukirkko, keskustan läheisyydessä sijaitseva Otrodoksinen kirkko ja alueen lukuisat kyläkirkot ja kappelit henkivät mennyttä aikaa.